K2 warmtepompen B.V. uw partner voor een optimaal binnenklimaat!
  • Hoofdvestiging & Showroom, Defensiedok 16 3433 KL NIEUWEGEIN

Een nieuw tijdperk; we gaan verduurzamen!

We staan met z’n allen aan het begin van een nieuw tijdperk, het gasloze tijdperk. Hierin is het verduurzamen van uw woning of gebouw heel belangrijk. Dat is geen eenvoudige opgave en hierbij is een specialist met kennis, kunde en ervaring heel cruciaal. Daarom staat K2 Warmtepompen B.V. klaar voor u! Verduurzamen kunnen we echt niet alleen en daar hebben we elkaar voor nodig.

Wij zeggen ook altijd: verduurzamen doen we samen!

Het aanschaffen van een warmtepomp of investeren in een duurzame oplossing

Een warmtepomp is een milieuvriendelijke manier voor het verwarmen en/of koelen van uw woning of gebouw en wordt dan ook niet voor niets gezien als hét startpunt van een gasloos bestaan. Er wordt tegenwoordig dan ook veel gesproken over een warmtepomp ter vervanging van de cv-ketel. Een warmtepomp verlaagt namelijk uw energieverbruik en de CO2 uitstoot van uw woning. Daarnaast bent u met een warmtepomp voorbereid op de gasvrije toekomst en heeft dit systeem de positieve eigenschap dat de voedingsbron opgewekt kan worden door de zon met zonnepanelen. Iets wat met een gasgestookt systeem niet mogelijk is.

Wat is de basis voor verduurzamen?

De basis voor het verduurzamen van een gebouw is wel de schil, hiermee bedoelen we het volledige omhulsel van een gebouw; de vloer, de muren, de glaspartij en het dak. Is deze isolatiewaarde niet voldoende dan moet daar eerst aan gewerkt worden voordat er verder gegaan kan worden met het verduurzamen. Uiteraard kunnen wij u hierin adviseren en deze berekeningen voor u maken, dit noemen we een transmissieberekening. Dit is een rapport dat opgemaakt wordt en waaruit we kunnen opmaken hoeveel energie er nodig is om het gebouw te verwarmen en/of te koelen om de omgeving op de gewenste temperatuur te houden. Deze berekening wordt gemaakt op basis van de verliezen die ontstaan via de wanden, ramen, deuren, vloer en dak naar de aangrenzende vertrekken of naar buiten. Ook de ventilatieverliezen worden hierin meegenomen en zo komen we uiteindelijk tot een juist benodigde capaciteit om uw bijvoorbeeld in uw woning de gewenste temperatuur te krijgen en te behouden, zelfs bij een buitentemperatuur van -10°C.

Het warmwater gebruik in deze berekening is ook een belangrijk gegeven, denk hierbij aan het aantal personen, het aantal douchebeurten per dag, is er een stortdouche aanwezig en maakt u wellicht gebruik van een bad?

Waarom zoveel vragen?

Daar wij werken met energiezuinige apparatuur, een laag temperatuurtraject, is een berekening met de benodigde informatie heel belangrijk en hier zullen wij altijd de benodigde tijd en aandacht aan schenken. Hierbij onderscheiden wij ons ook t.o.v. de meeste aanbieders in de markt. Wij noemen niet direct prijzen en geven alleen op verzoek een indicatie af, het is namelijk heel belangrijk een volledige berekening (studie) te maken en met alle punten rekening te houden om tot het juiste systeem te komen. Zo kunnen wij vol overtuiging zeggen dat wij alleen maar tevreden klanten hebben en zij de juiste investering hebben gedaan met ons als hun duurzame partner.

Laag temperatuurtraject?

Een warmtepompinstallatie rendeert het meest optimaal op een zo laag mogelijke temperatuur, daarom zeggen we altijd; we willen naar een laag temperatuurtraject. Daarin is het juiste afgiftesysteem heel belangrijk en bepalend welke capaciteit we uiteindelijk nodig hebben. Het meest ideale is vloerverwarming, maar in de bestaande bouw hebben we veelal te maken met een combinatie van vloerverwarming en radiatoren. Deze radiatoren zullen we in ons advies aanraden om te boosten, zodat we deze in het laag temperatuurtraject kunnen inzetten zonder hele ingrijpende kosten. Er kan ook gekozen worden voor het vervangen van de bestaande radiatoren naar de moderne laag temperatuur (LT) radiatoren.

Meer specialismen waarin wij advies kunnen geven?

Naast de lucht/water warmtepomp, die wij inzetten voor het verwarmen en /of koelen en het verwarmen van het warm tapwater (sanitairwater), kunnen wij u ook adviseren bij de aanschaf van Airconditioning, een WTW ventilatiesysteem of de aanschaf van LT radiatoren, vloerverwarming en de zonnepanelen. Totaal verduurzamen met een partner die u totaal kan ontzorgen, dat is samenwerken met K2 Warmtepompen B.V.

Wat kost nu zo’n duurzaam advies voor een duurzame oplossing?

Ons eerste antwoord is: probeer anders te denken hierin, wij zeggen liever: Wat levert een duurzame oplossing u uiteindelijk op?

Een aanschaf in duurzame apparatuur zien wij als een investering, want als het op de juiste manier is berekend en alle facetten zijn hierin meegenomen, dan gaat uw investering u geld opleveren in de vorm van een flinke energiebesparing.

Wilt u weten uw situatie toereikend is voor een warmtepompinstallatie en indicatief weten waar u aan toe bent en rekening mee moet houden? Klikt u dan hieronder op de button en vult u alle gegevens in die wij van u nodig hebben om een indicatie af te geven. Wij krijgen dan al direct een goed beeld of uw situatie toereikend is voor een duurzame oplossing, de eerste stap is voor u al gezet.

Is uw woning/pand klaar voor een warmtepomp?
Neem dan vrijblijvend contact op met ons voor een indicatie offerte!

Contact