K2 warmtepompen B.V. uw partner voor een optimaal binnenklimaat!
  • Hoofdvestiging & Showroom, Defensiedok 16 3433 KL NIEUWEGEIN

Nieuwe woning of verbouwing? Regel direct een warmtepomp voor in uw woning

Wanneer u een nieuwe woning heeft gekocht of uw bestaande woning heeft verbouwd komt u vaak voor de keuze te staan hoe u uw woning wil verwarmen en/of koelen. Een optie die u hierbij heeft is het installeren van een warmtepomp. Er wordt hier tegenwoordig veel over gesproken als vervanging van bijvoorbeeld een cv-ketel. Een warmtepomp verhoogt namelijk uw stroomverbruik, maar verlaagt uw gasverbruik. Daarnaast verlaagt u met een warmtepomp de CO2 uitstoot van uw woning. Graag vertellen wij u meer over de functie van een warmtepomp en waarom u deze direct moet regelen bij de bouw van uw nieuwe woning of verbouwing van uw bestaande woning.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een systeem dat een woning voorziet van verwarming en warm/koud water. Sommige warmtepompen kunnen daarnaast ook koelen, waardoor u met één systeem het hele jaar door verzekerd bent van comfort. Warmtepompen gebruiken warmte uit de buitenlucht om het huis te verwarmen. Deze warmte wordt gebruikt om het water in de woning te verwarmen voor het gebruik van de verwarming en het tapwater. Daarnaast kan een warmtepomp gebruikt worden voor diverse afgiftesystemen zoals radiatoren, convectoren, vloerverwarming of een combinatie van deze systemen.

Verschillende soorten warmtepompen

Kouveld Klimaatbeheersing heeft verschillende soorten warmtepompen! Deze verschillen in de manier waarop ze een energiebron gebruiken. Een lucht-water warmtepomp haalt ¾ van de benodigde energie uit de buitenlucht. Alleen voor het op een hogere temperatuur krijgen van de warmte heeft de pomp een kleine hoeveelheid elektriciteit nodig. Daarnaast ontstaat een hybride warmtepomp door een warmtepomp en cv-ketel aan elkaar te koppelen. De warmtepomp haalt vervolgens warmte uit de lucht door middel van een buitenunit en zorgt voor de meeste warmte in huis. De cv-ketel zal na de installatie van de warmtepomp meestal gebruikt worden om u van warm water te voorzien in de keuken of badkamer. Daarnaast kan de cv-ketel bijspringen wanneer er sprake is van zeer koude temperaturen.

Waarom direct een warmtepomp installeren bij uw nieuwe woning?

Wanneer u een nieuwe woning heeft gekocht of uw bestaande woning gaat verbouwen is het belangrijk om deze goed te verwarmen en/of te koelen. Doordat een warmtepomp een milieuvriendelijke manier is om uw woning te verwarmen raden wij u aan hiervoor te kiezen! Daarnaast kunt u een subsidie ontvangen voor de plaatsing van het systeem. Er zijn hier echter een aantal voorwaarden aan verbonden waar u als particulier of als zakelijke gebruiker aan moet voldoen. Wilt u in een paar stappen te weten komen of u in aanmerking komt voor de subsidie? Klik dan hier.

Interesse in een warmtepomp?

Heeft u interesse in een warmtepomp? Neem dan nu contact met ons op! Vragen over warmtepompsystemen? Laat een reactie achter! Wij helpen u graag met het kiezen van de juiste warmtepomp en met de installatie.

ventilatie aanschaffen

Is uw woning/pand klaar voor een warmtepomp?
Neem dan vrijblijvend contact op met ons voor een indicatie offerte!

Contact